Az EU-INFO rendszer kifejlesztője: az EU-INFO KFT - a GAK KHT-val közösen - üzemelteti ezt az EU-s agrár-vidékfejlesztési portált.

Mai dátum: 2014. 10. 1.

Start: 2000.11.9.
Keressen hír-adatbázisunkban:
Dátum:  
év hónap naptól Hírforrás:  Téma: 
  év hónap napig

Szövegrészlet: 


2012.5.13.  <<

Program a csokoládé csomagolóanyagok begyűjtésére

Elsőként indít programot Magyarországon csokoládé csomagolóanyagok gyűjtésére és újrahasznosítására a Milka forgalmazója, a Kraft Foods Hungária Kft. A Milka Csokoládé Brigád elnevezésű akcióban magánemberek, szervezetek, cégek részvételét is várják. A cél, hogy a visszaküldött csokoládépapírok újrahasznosításával minél több környezetbarát - zöld és fenntartható - módon csomagolt termék kerüljön forgalomba.

A programot a hulladékok újrahasznosításával foglalkozó, nemzetközi hátterű TerraCycle vállalattal közösen folytatja a Kraft Foods. Tom Szaky, a TerraCycle alapító vezérigazgatója az MTI szerint elmondta: nemcsak a Milka, hanem más márkák csomagolóanyagát is várják. Mindenféle anyagból készült csokicsomagolást befogadnak. A részvétel teljesen ingyenes, a csomagküldés költségeit is a programot indítók vállalják. Regisztrálni a www.terracycle.hu oldalon lehet. A környezettudatos gondolkodás erősítése mellett az akció jótékonysági célokat is szolgál. Minden egyes beküldött csokoládécsomagolás után 2 forintot ír jóvá a Milka a gyűjtők számláján. A csapatok a pénzt az általuk kiválasztott iskolának, alapítványnak, nonprofit szervezetnek ajánlhatják fel. A TerraCycle 2001 óta működik, jelenleg 22 országban van jelen. A cég a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható hulladékok összegyűjtésével és felhasználásával ezerötszáz féle új terméket hozott létre.

Agromonitor

Téma: Környezet
A legfrissebb tucat hír ebben a témában:

2014.10.1.
Orosz embargó: a lengyelekkel közösen lépünk fel a negatív hatások ellen
Közös európai uniós fellépésről állapodott meg a magyar és a lengyel agrárminisztérium az orosz embargó negatív hatásai ellen - közölte hétfőn a Földművelésügyi Minisztérium. Nagy István államtitkár és Marek Sawicki (képünkön) lengyel mezőgazdasági miniszter Poznanban, a Polagra Food élelmiszeripari vásáron áttekintette a lengyel-magyar mezőgazdasági együttműködés fejlesztésének lehetőségeit.
Agroinform - Beküldve: 23:13:25
2014.9.30.
Folytatódik a Földet a gazdáknak program
A program keretében most újabb 24 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg a gazdálkodók számára. Bitay Márton Örs a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára hétfőn közölte: a 24 ezer hektár állami földterületnek nagyjából fele legelő, fele szántó. A nemzeti parkok már kiírták a pályázatokat a rájuk eső területekre, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet pedig a napokban teszi közzé a pályázati kiírást.
Agroinform - Beküldve: 22:10:58
2014.9.30.
Gyerekeknek adják a felvásárolt almát
A magyar gyerekek kapják meg azt az almát és a belőle készült ivóleveket, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vásárol fel a jövőben a gazdáktól. A földművelésügyi miniszter közölte, hogy elsősorban a közétkeztetésben kívánják felhasználni a magyar almát, amit iskolákba, óvodákban és idősotthonokba juttatnak el. Ugyanakkor azt javasolják az almatermelőknek, hogy minél nagyobb mennyiséget értékesítsenek a kis- és nagykereskedelem kihagyásával, vagyis közvetlenül a lakosság számára.
Agroinform - Beküldve: 22:10:56
2014.9.30.
Sok mindenre gyógyír a pálinka
Elsősorban a közétkeztetésben kívánják felhasználni a magyar almát, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vásárol fel a jövőben a gazdáktól – mondta Fazekas Sándor MTI-nek. A miniszter azt is hozzátette, hogy közeleg az almapálinka szezonja is, ezért várhatóan sokan vásárolnak majd léalmát pálinkafőzés céljából. Ugyanakkor azt javasolják az almatermelőknek, hogy minél nagyobb mennyiséget értékesítsenek a kis- és nagykereskedelem kihagyásával, vagyis közvetlenül a lakosság számára.
Agrárszektor - Beküldve: 22:10:55
2014.9.30.
Nem adócsalók a gazdák - demonstrálni fog kedden a MOSZ
Kedden demonstrálni fog Budapesten a MOSZ, nem értenek egyet a földforgalmi törvénnyel, illetve a támogatáspolitikával sem. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége Budapest belvárosába szervez demonstrációk kedden délelőtt - tájékoztatta az agroinform.hu-t Nagy Tamás, a szervezet elnöke. A megmozdulást a tagszervezetek kezdeményezték, mert nem értenek egyet a támogatáselvonások, a degresszió mértékével, illetve annak kompenzálásával - mondta Nagy Tamás.
Agroinform - Beküldve: 22:10:53
2014.9.30.
Foggal-körömmel harcolunk a fehér akácért
Leszavazta Magyarország azt az uniós rendeletet, amely az úgynevezett idegenhonos özönfajok visszaszorítását kívánja szolgálni. Az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanácsban egyedül mi voksoltunk a jogszabály ellen, mert nem kaptunk írásos garanciát arra, hogy a nálunk hungarikummá nyilvánított fehér akácot nem veszik fel a nemkívánatosnak minősülő fajok listájára.
Agrárszektor - Beküldve: 22:10:49
2014.9.29.
A kéknyelv-betegség miatt kialakított megfigyelési körzet érinti Csongrád és Békés megyét
A Romániában regisztrált kéknyelv-betegség miatt kialakított megfigyelési körzet érinti Békés és Csongrád megye egyes területeit - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal állategészségügyi és állatvédelmi igazgatósága pénteken az MTI-vel. A Nébih közleménye szerint szeptember 23-án a román állategészségügyi hatóság kéknyelv-betegség járványkitörést regisztrált Magyarország déli határától mintegy 120 kilométerre. A hivatal tájékoztatása szerint a járvány Magyarországon még nem jelent meg, a betegség miatt felállított megfigyelési körzet Békés és Csongrád megye egyes területeit is érinti.
Farmit - Beküldve: 0:0:1
2014.9.29.
Ölhet is a pince!
Alig kezdődött el az igazi szüret, máris ölt a pincében felgyülemlett mustgáz, vagyis a szén-dioxid. A halálos baleset a Baranya megyei Szajkon történt. Sajnos vélhetően nem marad meg egyedüli ügynek, hiszen évente néhányan – tavaly szerencsére csak ketten – áldozatul esnek. Nem lehet elégszer leírni: a must úgy forr ki borrá, hogy a benne lévő cukrok alkohollá alakulnak, de e kémiai folyamat közben nagy mennyiségű szén-dioxid is keletkezik.
Szabad Föld - Beküldve: 23:59:57
2014.9.29.
Kertünk babot áraszt
Mérleget vontunk a Szabad Föld kertjében, elvégre véget ért a nyár – még akkor is, ha él a remény, hogy elállt az eső és jön egy kis meleg, amire nagy szükség volna. A feleségem kötelezett rá, hogy szereljek fel még polcokat a kamrában. Kell a hely a befőttesüvegeknek. A hét végén ugyanis egy utolsó rohammal elkészült újabb 12-13 üveg lecsó, most érlelődik a házi ketchup két-háromféle ízben.
Szabad Föld - Beküldve: 23:59:56
2014.9.28.
Erdők Hete
A Földművelésügyi Minisztérium és a programokat összefogó Országos Erdészeti Egyesület a XVIII. Erdők Hete rendezvényeivel a magyar erdők turisztikai szerepére hívja fel a figyelmet 2014. szeptember 29 – október 5. között. A magyarországi erdőterület – ezen belül különösen a több mint egymillió hektárnyi állami erdő – az ország legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartozik. Az állami és magán erdőgazdálkodók a természetjárók fogadására igen jelentős infrastruktúrát gondoznak, és tartanak fönn.
Farmit - Beküldve: 22:7:6
2014.9.28.
Búcsú a nyártól
Csalhatatlan jele az ősznek az őszirózsák virágzása. E nyárbúcsúztató virágaink hosszú hónapokon át vártak arra, hogy végre megmutathassák pompájukat. A rövid virágzási idő alatt csak igen apró magjuk fejlődik, kevés tartalék tápanyaggal, így magról macerásabb, tőosztással egyszerűbb és biztosabb is szaporítani őket. Sokan mindmáig keverik a virág évelő, illetve egynyári változatait.
Szabad Föld - Beküldve: 22:7:5
2014.9.28.
Jár az ásó, mint kés a vajban
Miközben a szüret és a betakarított termések feldolgozása, tárolása adja a munkák dandárját, már mutatkoznak a következő termesztési ciklus feladatai is. Készüljünk a gyökérzöldségek soron következő betakarítására, amihez lehetőleg napos, száraz időt válasszunk. A termelvényektől megtisztított ágyásokban elkezdhetjük az ásást (a jól átázott földben most úgy jár az ásó, mint kés a vajban), tervezhetjük a „fejlesztéseket” a szőlőben, gyümölcsösben, díszkertben.
Szabad Föld - Beküldve: 22:6:40
   


Partnereink:

Az EU-Info OJ, AGRIC és RAPID
szolgáltatásaink támogatója:

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Program

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Környezetvédelmi Alap Célfeladat Fejezeti Kezelésű Előirányzat

Szakmai együttműködő partnerünk: Magyar Agrárkamara
Korábbi támogatóink: PHARE program (EU Kom. Strat.), International Visegrad Fund, FAO SEUR,
Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság

 

Aktuális támogatónk:


2004. június 21-2005. december 31.Korábbi támogatóink:

OJ, Agric, RAPID, Midday
2003. február 14-2004. február 14.

SQL Adatbázisok
2003. február 8-2003. december 31.

Környezetvédelmi témák
2003. február-2003. december

 

A mai napon a dokumentumok száma a (1) HÍREK adatbázisban: 25690db, (2) OJ Adatbázisban: 11156db, (3) AGRIC adazbázisban: 16804db.

 

Az EU-INFO rendszerben szereplő, angolról magyar nyelvre történt gépi fordítások alapján keletkezett dokumentumok nyelvileg és jogilag nem lektorált anyagok, nem képeznek jogforrást, az azokban szereplő információk elsődleges célja a szakmai tájékoztatás.


Originally published in the official languages of the European Community in the Official Journal of the European Communities by the Office for Official Publications of the European Communities. Responsibility for the translation into Hungarian from the original English edition lies entirely with the translator or publisher.

Home - Hírek - Közlöny ("C", "L") - Agrár rendeletek - ADAT-bázis - Mi az EU-Info?

További felvilágosítás: GAK Kht., tel.: 28/521-120