Az EU-INFO rendszer kifejlesztője: az EU-INFO KFT - a GAK KHT-val közösen - üzemelteti ezt az EU-s agrár-vidékfejlesztési portált.

Mai dátum: 2016. 7. 27.

Start: 2000.11.9.
Keressen hír-adatbázisunkban:
Dátum:  
év hónap naptól Hírforrás:  Téma: 
  év hónap napig

Szövegrészlet: 


2012.5.13.  <<

Program a csokoládé csomagolóanyagok begyűjtésére

Elsőként indít programot Magyarországon csokoládé csomagolóanyagok gyűjtésére és újrahasznosítására a Milka forgalmazója, a Kraft Foods Hungária Kft. A Milka Csokoládé Brigád elnevezésű akcióban magánemberek, szervezetek, cégek részvételét is várják. A cél, hogy a visszaküldött csokoládépapírok újrahasznosításával minél több környezetbarát - zöld és fenntartható - módon csomagolt termék kerüljön forgalomba.

A programot a hulladékok újrahasznosításával foglalkozó, nemzetközi hátterű TerraCycle vállalattal közösen folytatja a Kraft Foods. Tom Szaky, a TerraCycle alapító vezérigazgatója az MTI szerint elmondta: nemcsak a Milka, hanem más márkák csomagolóanyagát is várják. Mindenféle anyagból készült csokicsomagolást befogadnak. A részvétel teljesen ingyenes, a csomagküldés költségeit is a programot indítók vállalják. Regisztrálni a www.terracycle.hu oldalon lehet. A környezettudatos gondolkodás erősítése mellett az akció jótékonysági célokat is szolgál. Minden egyes beküldött csokoládécsomagolás után 2 forintot ír jóvá a Milka a gyűjtők számláján. A csapatok a pénzt az általuk kiválasztott iskolának, alapítványnak, nonprofit szervezetnek ajánlhatják fel. A TerraCycle 2001 óta működik, jelenleg 22 országban van jelen. A cég a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható hulladékok összegyűjtésével és felhasználásával ezerötszáz féle új terméket hozott létre.

Agromonitor

Téma: Környezet
A legfrissebb tucat hír ebben a témában:

2016.7.27.
Újabb átalakítás a kereskedőháznál
A kormány augusztus elsejei határidővel visszahívta a Grand Tokaj Zrt. - korábbi nevén: Tokaj Kereskedőház Zrt. - felügyelő bizottságát, megszüntetik az ügydöntő felügyelőbizottsági működést is. A visszahíváson túl megbízta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az MNV Zrt. útján gondoskodjon a cég felügyelőbizottságának ügydöntő jellegének megszüntetéséről, továbbá a vállalatirányítási struktúra átalakításáról. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat nem tartalmaz indoklást.
Agrotrend - Beküldve: 22:59:48
2016.7.27.
Folytatódnak a nyári pontytelepítések a Balatonnál
Tároló tóban várta a telepítést az a több mint 50 mázsa ponty, amelyet a héten fogtak meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai az irmapusztai tógazdaságban. A nyári telepítések célja elsősorban az, hogy a Balaton azon részeire juttassanak halat, ahol a horgászfogások kedvezőtlenebbek ebben az időszakban. A fogható méretű pontyokat pár napra fogyókúrára fogták és levegőztetővel, valamint bőséges vízátfolyással látták el őket.
Agrotrend - Beküldve: 22:59:19
2016.7.26.
Megkezdődött Zalában az osztatlan közös földek rendezése
Zalaegerszeg Járás területén megindultak a részarány földkiadással keletkezett osztatlan közös tulajdonok megszüntetésére irányuló eljárások. A Zalaegerszegi Járási Hivatal Földhivatali osztálya közel 10.000 db értesítő levelet küldött ki az eljárás megindításáról a kérelmezők, és a társtulajdonosok részére. Azon tulajdonosok számára, akik 2012. június 1-ig kérték a közös terület megosztását, az értesítő levélben feltüntetett jogi szolgáltató egyeztető tárgyalásra szóló meghívót küld. Az ebbe a körbe tartozó tulajdonosoknak a meghívó megérkezéséig nincs egyéb teendőjük.
Agrotrend - Beküldve: 22:27:14
2016.7.26.
Életjelek a tanyavilágból
Egyre növekszik az érdeklődés Gödöllőn, a Szent István Egyetemen A tanya című, választható tantárgy iránt. A tárgy célja, hogy kedvet ébresszen a tanyai gazdálkodáshoz. A tanyalátogatások alkalmával a hallgatók olyan emberekkel találkoznak, akik el sem tudnák képzelni az életüket máshol. Nagyjából négy egyenlő részre osztható ma a magyar tanyavilág: a lakatlan, roskadozó tanyákra; azokra, amelyekben idős emberek élnek, és halálukkal többnyire üresen marad a ház; az úgynevezett nyomortanyákra; s negyedikként azokra a tanyai gazdaságokra, ahol hosszú távon is meg lehet élni.
Szabad Föld - Beküldve: 22:26:54
2016.7.26.
Fentről is ellenőrzik a parlagfüves területeket
A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai a jövő héten megkezdik a parlagfüves területek helikopteres felderítését, amelynek folytatására augusztus végén kerül sor. A légi felderítés során a megye mezőgazdasági területeinek túlnyomó többségét ellenőrzik a szakemberek. Az elmúlt évi felderítések során a megye parlagfű fertőzöttsége a korábbiaknál kedvezőbb képet mutatott. A szakemberek bíznak a földhasználók hozzáállásában.
Agrotrend - Beküldve: 22:26:35
2016.7.25.
Le ne csússzon a díjfizetési határidőről!
Az 1 ezrelékes élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell befizetni. A Magyar Országgyűlés 2015 decemberében eltörölte az élelmiszerlánc-felügyeleti díjnál a progresszív díjszerkezetet, és visszaállította a valamennyi élelmiszerlánc-szereplőre egységesen alkalmazott egy ezrelékes díjfizetési kötelezettséget. A felügyeleti díj mértéke tehát továbbra is a díjköteles tevékenységből származó, jövedéki adó, illetve népegészségügyi termékadó nélkül számított előző évi árbevétel 0,1 százaléka minden érintett szektorban.
Agroinform - Beküldve: 0:4:15
2016.7.24.
Július 31-ig tart a tagdíjfizetési és a pótbevallási időszak
A 2016. évi kamarai tagdíj befizetési időszak július 31-ig tart, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjainak csekken és átutalással is módjuk van rendezni tagdíj fizetésüket. Ugyancsak eddig van lehetőség pótbevallásra azok számára, akik kötelezettek rá, de a július közepi határidőig nem tettek bevallást. További információ a tagdíj bevallásról és a tagdíj fizetésről itt elérhető.
Agrotrend - Beküldve: 0:14:1
2016.7.23.
Kapás van! Kilő az élő torpedó
Izmos, nagy testű halunk az amur, nevét Oroszország és Kína határfolyójáról, az Amurról kapta. Ott őshonos, hazánkba 1963-ban érkeztek első példányai. Kezdetben a telepítés fő szempontja halászati hasznosítása volt, mivel gyorsan gyarapodó, nagy testű, sok és ízletes húst adó faj. Mint kifejezett növényevőtől, azt remélték tőle, hogy megtisztítja a halastavakat, víztárolókat, holtágakat a túlságosan elburjánzott vízi növényzettől.
Szabad Föld - Beküldve: 23:36:41
2016.7.23.
Illatával hódít
Nem mindennapi dísze a kertnek, a terasznak, a balkonnak a csokoládévirág (Cosmos atrosanguineus), vagy másik nevén csokoládéillatú pillangóvirág. Megjelenésében, virágszerkezetében hasonlít a közismert kerti pillangóvirághoz, ám mélyvörös, már-már fekete (csokoládészínű) virágai egészen egyedi színfolttá teszik. És akkor még nem szóltunk a virágok enyhe csokoládé-, illetve a vaníliára emlékeztető illatáról, amiben kétségkívül egyedülálló.
Szabad Föld - Beküldve: 23:36:37
2016.7.22.
Mindenütt módosultak a vadászterületek
Sok helyen már lezárult a vadászterületek kijelölése, a jelentős határmódosításokat szinte mindenhol a földtulajdonosi akarat szerint hajtották végre – közölte a Magyar Időkkel a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A tárca hangsúlyozta: a következő üzemtervi ciklusra kialakított vadászterületeken a jelenlegi határokhoz képest valamennyi tájegységen történt módosítás. Az átalakítások a várt ütemterv szerint zajlanak.
Agrotrend - Beküldve: 23:3:19
2016.7.22.
Győrffy Balázs: „lábon lőttük magunkat”
Az orosz embargó miatt az év végéig kétszáz-, 2017 utolsó napjáig pedig már háromszázmilliárd forint veszteség is érheti a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart – mondta Győrffy Balázs, az agrárkamara elnöke. Eközben Oroszország több agrárágazatát fejleszti, kiépíti saját ellátórendszerét. A magyar mezőgazdaság ágaza­tait eltérően érinti az agrártermékekre és élelmiszer-ipari árukra vonatkozó orosz embargó.
Agrotrend - Beküldve: 23:3:18
2016.7.22.
Százmilliárd forintra lenne szüksége a pálinkaágazatnak a nemzetközi versenyképességhez
Még az idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Pálinka Céh Egyesület rendezvényén. Gál Péter elmondta: a pálinkastratégiát az FM a köztestületté alakult Pálinka Nemzeti Tanáccsal (PNT) közösen kívánja kidolgozni. Ennek egyik fontos eleme lesz, hogy a magyar pálinka nemzetközi ismertségét, piaci versenyképességét, exportlehetőségeit növeljék.
Agrotrend - Beküldve: 23:2:59
   


Partnereink:

Az EU-Info OJ, AGRIC és RAPID
szolgáltatásaink támogatója:

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Program

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Környezetvédelmi Alap Célfeladat Fejezeti Kezelésű Előirányzat

Szakmai együttműködő partnerünk: Magyar Agrárkamara
Korábbi támogatóink: PHARE program (EU Kom. Strat.), International Visegrad Fund, FAO SEUR,
Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság

 

Aktuális támogatónk:


2004. június 21-2005. december 31.Korábbi támogatóink:

OJ, Agric, RAPID, Midday
2003. február 14-2004. február 14.

SQL Adatbázisok
2003. február 8-2003. december 31.

Környezetvédelmi témák
2003. február-2003. december

 

A mai napon a dokumentumok száma a (1) HÍREK adatbázisban: 30815db, (2) OJ Adatbázisban: 11802db, (3) AGRIC adazbázisban: 16804db.

 

Az EU-INFO rendszerben szereplő, angolról magyar nyelvre történt gépi fordítások alapján keletkezett dokumentumok nyelvileg és jogilag nem lektorált anyagok, nem képeznek jogforrást, az azokban szereplő információk elsődleges célja a szakmai tájékoztatás.


Originally published in the official languages of the European Community in the Official Journal of the European Communities by the Office for Official Publications of the European Communities. Responsibility for the translation into Hungarian from the original English edition lies entirely with the translator or publisher.

Home - Hírek - Közlöny ("C", "L") - Agrár rendeletek - ADAT-bázis - Mi az EU-Info?

További felvilágosítás: GAK Kht., tel.: 28/521-120